Sigaranın eşsiz faydaları.

sigaranın zararlı olduğunu söyleyenleri her yerde görebilirsiniz. televizyonlarda, ilanlarda, gazetelerde; hatta sigaraların bizzat üzerindeki o kağıtta.

fakat gözünüz korkmasın, sigaranın sayamayacağımız kadar çok yararı vardır. üstüne üstlük bu faydalar, isviçreli birkaç bilim adamı tarafından da kanıtlanmıştır. ayrıca kendilerinden edindiğim son bilgilere göre, hakkında o kadar karalama kampanyaları çıkardığımız sigaranın aslında ne derece yararlı olduğunu bilmek her vatandaşın bir yükümlülüğü olup gerekli hassasiyeti göstermeyenler hakkında psikolojik işlem başlatılacakmış.

aman aman diyoruz ve öfkeli kalabalığın gazabını şu güzel akşam saatinde tatmamak maksadıyla sözü bana bırakıyoruz..

bildiğiniz gibi sigara gayet ucuz bir üründür. iki günde bir paket bitirirdiğinizi varsayarsak, ayda 100 ytl’ye yakın masraf yaptığınızı göreceksiniz. oldukça minimal bir rakam. cebinize kesinlikle dokunacağını sanmıyorum, değil mi?

buna ek olarak nefes alma zorluğunuza iyi geldiği de kanıtlanmıştır. sigara içtikçe soluk borunuz açılır ve sağlıklı bir yaşam sürersiniz. rahat nefes alabilmenin konforunu da kimse inkar edemez. hatta çocuklar arasında sık sık yapılan nefes tutma yarışmalarında en uzun süre ile siz bile kazanabilirsiniz, o derece.

üstelik rahatça nefes alırken bir yandan da diş bakımınız yapılır..

isviçreli kedilere göre sigaranın içindeki toksik maddeler dişleri beyazlaştırırmış. haliyle siz de çevrenize fosforik gülüşler saçarak karşı cins ile atraksiyonlara girebilir ve bekarete veda edebilirsiniz. evlendikten sonrası mı? evet, sigaranın cinsel yaşamı olumlu etkilediğini de eklemezsem kendimi bir facebook faresi sayarım, affetmem.

gözüme çarpan bir garip nüans daha var; sigara içen kişiler toplu taşıma araçlarında ve resmi dairelerde adeta el üstünde tutuluyorlar. önlerine türlü dünya zevkleri sunuluyor ve bir anda ilgi odağı oluyorlar.

anlayacağınız, sosyal hayatınız kesinlikle düzene giriyor ve hem aşkta hem kumarda kazanıyorsunuz. öfkeli kalabalık bunu nasıl başardığınızı merak ederken siz patavatsızca “bakmayınız bana, ne bu cürrrret mösyölar?” diyerek köşegen bir duman halkası üflüyorsunuz. deneyimlemeniz gereken bir tecrübe kesinlikle..

gelelim hayat konusuna. ilginç bir dünyada yaşıyoruz, güneş doğuyor, insanlar uyuyor, rüzgarlar esiyor vesaire.. bu derece ilginç şeylerin olduğu bir dünyayı kolayca terk etmek ister miydiniz?

istemezdiniz. çünkü hayat kısa, bunu biliyorsunuz.

fakat sigara içerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.. bunu ben söylemiyorum, ukalalık olarak algılamayın, kenyalı bilim adamları söylüyor. uzun bir yaşamın getirileri ise sayılamayacak kadar çoktur.

mesela ip atlayabilir, seksek oynayabilir, ya da uyuyabilirsiniz. pek tavsiye etmem, ben genelde halının desenlerini izlemeyi ya da yürürken kaldırım taşlarını saymayı tercih ederdim.

aslında ip atlamanın mantığını hiç anlamadım ben.



















+gülümseyin çekiyorum.

-hırk hırk.


2 yorum:

david santos dedi ki...

Good posting and nice photo, ELIZE.
HAVE A GOOD WEEKNED

Maybe. dedi ki...

hhahahahah peki.